...
Реєструйся

Членські організації ФПУ розробили звернення про захист соціальних прав і гарантій членів профспілок (законопроєкт № 11367)


На заклик Президії ФПУ провести роботу щодо залучення народних депутатів України до підписання законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (рег. № 11367), розробленого профспілками, направлено низку звернень від членських організацій ФПУ.

Профспілка працівників авіабудування та машинобудування України звернулася зі зверненням до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука та Голови Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової; профспілка працівників житлово-комунального господарства України звернулася до Першого заступника Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексія Кучеренка.

Курс лекцій в форматі PDF «ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАГАЛЬНОГО ДІЛОВОДСТВА»

У зверненнях профспілок акцентовано увагу названих народних депутатів України на те, що чинні умови соціального захисту працівників, що зазнали ушкоджень здоров’я внаслідок бойових дій під час виконання ними трудових обов’язків, перебувають на невиправдано низькому рівні, не дають змоги забезпечити належне лікування, відновлення втраченого здоров’я і працездатності, а це вкрай важливо для людей, на плечах яких лежить забезпечення життєдіяльності країни.

На переконання профспілок, якнайшвидше ухвалення законопроєкту № 11367 створить правові умови для соціального захисту та державної підтримки постраждалих працівників та членів їх сімей, відновлення справедливості. Постраждалі працівники зможуть отримати правовий статус особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни, а сім’ї загиблих працівників – статус сім’ї загиблого ветерана війни.

Джерело: Департамент охорони праці ФПУ

Передплата на електронну версію «КАДРОВИК.UA» на 2025 рік

Матеріали до теми


Експериментальний проєкт із підготовки фахівців з реабілітації у сфері охорони здоровʼя
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка запроваджує експериментальний проєкт із підготовки фахівців з реабілітації у сфері охорони здоровʼя за дуальною ...
Припинення відокремленого підрозділу юрособи: які документи необхідно подати до податкової
Податкова служба нагадує, що відповідальною за погашення грошових зобов’язань чи податкового боргу щодо філій, відділень, інших відокремлених підрозділів платника податків, ...