...
Реєструйся

Енергозбереження на виробництві: рекомендації з посібника


У посібнику «Все про дії персоналу підприємства під час відключення електроенергії» наведено такі короткі рекомендації щодо енергозбереження на виробництві:

  1. Ідучи з виробничого приміщення, вимикайте світло.
  2. Максимально використовуйте природне освітлення.
  3. Регулярно перевіряйте чистоту ламп, плафонів, вікон.
  4. Спробуйте використовувати замість звичайних ламп розжарювання енергозберігаючі (економія при цьому буде становити до 75 %).
  5. Вимикайте всі електроприлади, коли вони не використовуються, повністю — виймайте вилку з розетки (для зручності можна використовувати розетки з кнопкою повного відключення електроживлення).
  6. У побутових приміщеннях регулярно видаляйте накип усередині чайника — він збільшує витрати енергії на кип’ятіння води.
  7. Не затуляйте системи опалення в приміщенні меблями, верстатами, приладами та іншим обладнанням — тоді тепле повітря буде надходити вільно. У холодну пору року, при занадто потужному опаленні, не відкривайте вікна в приміщенні, краще відрегулюйте температуру обігріву.

Ці прості рекомендації з енергозбереження дозволять значно заощадити витрати на енергію на підприємстві.

Більше цікавої інформації ви можете прочитати в посібнику «Все про дії персоналу підприємства під час відключення електроенергії». Замовляйте тут.

Матеріали до теми


Чи можна увільнити від роботи працівника, викликаного до ТЦК на підставі припису?
За ч. 2 ст. 21 Закону від 25 березня 1992 року № 2232-XII «Про військовий обов’язок і військову службу» громадяни України для виконання обов’язків, ...
Експериментальний проєкт із підготовки фахівців з реабілітації у сфері охорони здоровʼя
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка запроваджує експериментальний проєкт із підготовки фахівців з реабілітації у сфері охорони здоровʼя за дуальною ...