...
Реєструйся

Форма посвідчення, яке повинні пред’являти працівники ТЦК, затверджена Кабміном


Представники ТЦК повинні надавати посвідчення, що підтверджує їх повноваження виписувати повістки

Нагадаємо, що 18 червня Кабінет Міністрів України прийняв зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період, затвердженого постановою № 560. Так, уряд визначив форму службового посвідчення, яке повинен мати при собі представник, призначений наказом керівника для вручення повісток.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі, — повідомляють Новини PRO.

 

Нові вимоги до службового посвідчення

Таке посвідчення обов’язково має бути пред’явлене громадянину за його вимогою під час вручення повістки. Це посвідчення дійсне на території адміністративно-територіальної одиниці, яка підпорядковується юрисдикції відповідної місцевої державної адміністрації або військової адміністрації.

Семінар «Робота кадрових підрозділів у тривалий період воєнного стану»

Дійсність посвідчення підтверджується пред’явленням:

  • паспорта громадянина України;
  • посвідчення офіцера;
  • або військового квитка.

На момент підготовки статті текст нової постанови ще не було оприлюднено на офіційному сайті Кабміну, тому детальний вигляд службового посвідчення поки невідомий. Проте, варто зазначити, що вимога мати службове посвідчення була передбачена вже в постанові № 560.

 

Представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) мають право перевіряти військово-облікові документи та вручати повістки. Представник ТЦК повинен показувати посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки, разом з паспортом громадянина, посвідченням офіцера або військовим квитком.

Посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки, видається:

  • представникам ТЦК в межах їх адміністративної території;
  • представникам структурних підрозділів районних, міських державних адміністрацій (військових адміністрацій) в межах їх адміністративної території;
  • представникам виконавчих органів місцевого самоврядування на їх територіях;
  • представникам підприємств, установ, організацій на території підприємств та місцях виконання робіт;
  • представникам підрозділів розвідувальних органів та СБУ по всій території України, але тільки резервістам та військовозобов’язаним, які перебувають на військовому обліку в цих органах.

Призначення представників, уповноважених вручати повістки, здійснюється наказом відповідного керівника. Посвідчення видається головою (начальником) обласної, міської, районної, міської держадміністрації (військової адміністрації) та засвідчується його підписом і гербовою печаткою.

 

Джерело: Новини PRO

Плакати та шпаргалки для роботи відповідального за ведення військового обліку на підприємстві

Матеріали до теми


Постановою Кабміну № 747 внесено зміни щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів
Постановою Кабміну від 25 червня 2024 року № 747 змін щодо окремих питань оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів до деяких постанов ...
Бронювання через Дію займатиме близько однієї години — Міноборони
Процес бронювання від мобілізації за допомогою «Дії» займатиме близько однієї години. Про це заявила заступник директора Директорату розвитку електронних послуг ...