...
Реєструйся

На довідці про заробітну плату відсутня печатка: чи буде враховано період роботи працівникові для обрахунку пенсії?


ЗАПИТАННЯ

Чи зарахується для обчислення пенсії заробіток за період роботи до 1 липня 2000 року, якщо на довідці про заробітну плату не проставлена печатка?

 

ВІДПОВІДЬ

Згідно зі статтею 40 Закону України від 09 липня 2003 року № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон № 1058), за бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 01 липня 2000 становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв. 

Курс лекцій в форматі PDF «ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАГАЛЬНОГО ДІЛОВОДСТВА»

У довідці про заробітну плату зазначаються назви первинних документів, на підставі яких її видано, їх місцезнаходження та адреси, за якими можливо провести перевірку відповідності змісту довідки первинним документам (Порядок подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону № 1058 затверджений постановою правління Пенсійного фонду України від 25 листопада 2005 року № 22-1).

Відповідно до статті 58-1 Господарського кодексу України, використання суб’єктом господарювання печатки не є обов’язковим.

Форма довідки про заробітну плату для обчислення пенсії передбачає місце для печатки (МП) із застереженням «за наявності».

Отже, відсутність відбитка печатки на документі не створює юридичних наслідків, а питання врахування довідки про заробітну плату, видану для обчислення пенсії за періоди роботи по 30 червня 2000 року, вирішується за результатами перевірки відповідності даних, зазначених у довідці, первинним документам про нараховану заробітну плату.

 

Джерело: ПФУ

Семінар «Робота кадрових підрозділів у тривалий період воєнного стану»

Матеріали до теми


Доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутнього старости
ЗАПИТАННЯ Як має здійснюватися доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутнього старости?   ВІДПОВІДЬ Відповідно до статті 6 Закону України від ...
Чи врахують працівникові при обчисленні пільгового стажу роботу по теперішній час, якщо атестацію робочого місця було проведено у 2018 році?
СИТУАЦІЯ Працівник виходить на пенсію за віком на пільгових умовах за Списком № 2. Чи врахують такому працівникові при обчисленні пільгового ...
Порядок встановлення педагогічному працівнику доплати за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника
ЗАПИТАННЯ Як мають нараховуватися педагогічному працівнику доплати за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника?   ВІДПОВІДЬ Статтею 105 Кодексу законів про ...
Доплата додаткових надбавок для сторожа у разі суміщення посади опалювача
ЗАПИТАННЯ Чи може отримати працівник, що працює за професією (посадою) сторожа, додаткові надбавки й доплати у разі суміщення посади опалювача? ...