...
Реєструйся

Нечіткий відбиток печатки у трудовій: чи може це вплинути на розрахунок пенсії?


Ситуація: працівник протягом 2001-2002 років працював у лісгоспі, про що є відповідний запис у трудовій книжці, але відбиток печатки, який поставлено під час звільнення, – нечіткий. Водночас в особистому кабінеті на вебпорталі є дані про цей період роботи. Чи можуть взяти це до уваги?

В особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України людина може ознайомитись з інформацією про наявний страховий стаж та розмір заробітної плати, яка враховується для розрахунку пенсії, — інформує Пенсійний фонд країни.

ГАРЯЧА ЛІНІЯ — безоплатні консультації для передплатників журналу «КАДРОВИК.UA»

У випадках, коли в трудовій книжці відсутні необхідні записи або містяться неправильні чи неточні записи про періоди роботи, для підтвердження стажу обов’язково приймаються дані, наявні в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Зазначене положення передбачено Порядком підтвердження наявного стажу роботи для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 року № 637 (зі змінами).

Тобто за наявності в Реєстрі інформації про період, коли працівник працював у лісгоспі протягом 2001-2002 років, цей період буде зараховано до страхового стажу.

Джерело: Пенсійний фонд України

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Матеріали до теми


Чи зараховується період отримання пенсії по інвалідності до страхового стажу?
Відповідно до статті 14 Закону України від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» страховий стаж — це період ...
Уряд ухвалив рішення щодо врахування стажу для педагогів за кордоном
Відтепер педагогічні й науково-педагогічні працівники, які працюють за кордоном, матимуть право на зарахування періоду їхньої роботи на педагогічних посадах до ...