...
Реєструйся

Оплата праці: корисні поради від експертів журналу «КАДРОВИК.UA»


Читайте в журналі «КАДРОВИК.UA» статті й кейси на тему «Оплата праці». Замовляйте потрібний випуск видання або статтю окремо.

Замовити за телефоном 0 (800) 219-977.

 

Працівник помер. Чи має право підприємство перерахувати заробітну плату та грошову компенсацію за невикористану щорічну відпустку на картковий рахунок цього працівника чи перерахунок потрібно здійснювати лише на рахунок близького родича за довіреністю?

 

Своєчасна виплата заробітної плати та інших додаткових виплат — важливий елемент трудових відносин. Будь-які зміни в роботодавця, що стосуються оплати праці, прямо чи опосередковано впливають на відношення працівника до трудового процесу, виконання посадових обов’язків.

 

На підприємстві роз’їзний характер робіт. Яку доплату за це встановлювати? Чи може роботодавець встановлювати таку доплату на власний розсуд і чи може вона бути більшою за добові? Чи вважатиметься паливна карта компенсацією за проїзд при такому характері праці?

 

Працівникові підвищено посадовий оклад. Чи ознайомлюють з підвищенням окладу працівника? Якщо так, то як це має бути оформлено?

 

Звільняємо працівника після тривалої відсутності. Картку в банку заблоковано. Звільнення відбувається без присутності працівника. Як бути з розрахунком?

 

Працівник на нашому підприємстві працює за сумісництвом. Чи можна йому щомісячно нараховувати доплату за інтенсивність в розмірі 50 %?

 

Бухгалтери працюють у комунальній установі обласної ради. Який тарифний розряд встановити провідному бухгалтеру-експерту та бухгалтеру-експерту, враховуючи той факт, що працівник, який працює на посаді провідного бухгалтера-експерта, має повну вищу освіту (диплом спеціаліста, рік закінчення — 1995), а працівник на посаді бухгалтера-експерта має неповну вищу освіту (диплом молодшого спеціаліста, рік закінчення — 1996).

 

Державного службовця увільнено від роботи у зв’язку з мобілізацією. Чи встановлюється йому надбавка за вислугу років?

Джерело: журнал «КАДРОВИК.UA»

Передплата кешбек

Матеріали до теми


Порядок встановлення педагогічному працівнику доплати за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника
ЗАПИТАННЯ Як мають нараховуватися педагогічному працівнику доплати за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника?   ВІДПОВІДЬ Статтею 105 Кодексу законів про ...
Доплата додаткових надбавок для сторожа у разі суміщення посади опалювача
ЗАПИТАННЯ Чи може отримати працівник, що працює за професією (посадою) сторожа, додаткові надбавки й доплати у разі суміщення посади опалювача? ...
Чи може бути розмір доплат сумісникам обмежений умовами колективного договору?
Законодавством не заборонено (відповідно це не буде порушенням), якщо роботодавець установить колективним договором чи іншим окремим нормативним актом або трудовим ...
Працівника перевели на іншу посаду: чи потрібно буде повернути йому колишню посаду після закінчення воєнного стану?
СИТУАЦІЯ Працівника перевели на іншу посаду під час воєнного стану, згідно зі статтею 3 Закону України від 15 березня 2022 ...