...
Реєструйся

Програма психосоціальної підтримки на робочому місці наразі доступна для всіх підприємств


Тепер будь-яке підприємство задля покращення психічного здоров’я працівників має можливість запровадити програму психосоціальної підтримки працівників на робочому місці, — інформує Держпраці.

Ментальне здоров’я — це психологічний стан, при якому людина може реалізовувати свій потенціал, долати життєві стреси, продуктивно працювати та робити внесок у життя своєї громади.

Турбота про ментальне здоров’я так само важлива, як і турбота про фізичний стан, а в період війни та післявоєнний час — це особливий фокус для жінок та чоловіків, що працюють.

 

Способи піклування про ментальне здоров’я

Шляхами покращення ментального здоров’я працівників є:

  • запобігання ризикам (оцінювання впливу психосоціальних ризиків, організаційні зміни, щоб мінімізувати психосоціальні ризики та запобігти психічним захворюванням працівників);
  • захист та зміцнення ментального здоров’я (підвищення обізнаності, розвиток навичок і можливостей для раннього розпізнавання проблем психічного здоров’я та організаційні зміни);
  • підтримка працівників із психічними розладами, які пережили травматичний досвід, отримали травму (адаптація, залучення, підтримка, розумне пристосування).

Психосоціальна підтримка співробітників – є пріоритетною частиною загальної політики безпеки і здоров’я на роботі, готовність роботодавця до її запровадження демонструє прагнення керівника створити психологічно здорове робоче середовище, яке сприятиме продуктивній роботі, особистісному зростанню, психічному і фізичному добробуту працівників.

 

Зразки документів • Посадові інструкції • Робочі інструкції
Для довідок: 
0 (800) 219-977

У разі готовності підприємства до запровадження програми психосоціальної підтримки на робочому місці роботодавець може звернутися за консультацією та практичними порадами до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань.

Зразки документів із запровадження програми психосоціальної підтримки на робочому місці для роботодавців можна переглянути на сайті Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці за посиланням.

Джерело: за матеріалами Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці

Плакати та шпаргалки для роботи відповідального за ведення військового обліку на підприємстві

Матеріали до теми


Щомісячна страхова виплата потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві: з якого часу вона призначається?
Щомісячна страхова виплата призначається потерпілому з дня встановлення МСЕК ступеня втрати професійної працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного ...
Захист здоров’я та життя працівника на роботі: нові законопроєкти у соціальній сфері
Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав два законопроєкти (за реєстр. №10147 та за реєстр. №10148) у ...