...
Реєструйся

Робота неповнолітніх із важкими речами: діючі обмеження


Граничні норми підіймання й переміщення важких речей неповнолітніми затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 22 березня 1996 року «Про затвердження граничних норм підіймання і переміщення важких речей неповнолітніми».

Ці норми діють на всій території України й поширюються на всі підприємства, установи, організації, навчальні заклади, а також на юридичних і фізичних осіб, які використовують працю підлітків від 14 до 18 років. Їх, зокрема, забороняється призначати на роботи, які пов’язані виключно з підійманням, утриманням або переміщенням важких речей.

Сумарно за робочий день чи зміну робота неповнолітнього з важкими речами не повинна перевищувати однієї третини робочого часу, — нагадують у Держпраці.

Джерело: Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Вебінар «Уникаємо типових помилок в питаннях діловодства: вимоги, приклади з практики»

Матеріали до теми


Дії роботодавця для підготовки до аварійного відключення електроенергії
Щоб уникнути загроз у період аварійних відключень електроенергії, роботодавцям слід дотримуватися певних вимог: призначити відповідальну особу, яка координуватиме роботу підприємства ...
Роботодавець зобов’язаний повідомити про нещасний випадок на виробництві!
Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві (далі — Порядок) затверджено постановою Кабінету Міністрів України ...