...
Реєструйся

Роботодавці можуть у режимі реального часу подавати відомості про зміни у трудових відносин на вебпорталі ПФУ


До уваги усіх роботодавців, у яких відбулись зміни у трудових відносинах з працівниками після 8 червня 2024 року: відповідно до постанови Кабміну від 05 червня 2024 № 650 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану» (яка набрала чинності 8 червня) не пізніше ніж протягом наступного дня після прийняття працівника на роботу роботодавці мають подати відповідні відомості через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України в електронній формі з обов’язковим накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

На виконання Постанови №650 щодо бронювання військовозобов’язаних працівників Пенсійним фондом забезпечено інформаційну взаємодію між реєстром застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (РЗО) та Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Юрист з кадрових питань і трудового законодавства — online
Унікальна послуга на ринку України!
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Тобто відтепер роботодавці в особистому кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг ПФУ мають можливість у режимі реального часу подавати відомості про зміни у трудових відносин.

 

У період до 15.07.2024  — дати завершення апробації запровадженого на вебпорталі електронних послуг Фонду в кабінеті страхувальника нового сервісу, роботодавці мають можливість подати відомості про трудові відносини з працівниками, що мали місце в період з дати набрання чинності Постанови № 650. Тобто до 14 липня включно можна подавати відомості про працівників, прийнятих у період з 8 червня по 14 липня.

Водночас, починаючи з 15.07.2024 можливо буде подати лише відомості про зміни в трудових відносинах, які відбулись не пізніше ніж протягом наступного дня після події.

Джерело: Бухгалтер.UA

Курс підвищення кваліфікації «Кадрова справа для професіонала»

Матеріали до теми


Уряд ухвалив рішення щодо врахування стажу для педагогів за кордоном
Відтепер педагогічні й науково-педагогічні працівники, які працюють за кордоном, матимуть право на зарахування періоду їхньої роботи на педагогічних посадах до ...
Як довести факт трудових відносин, якщо трудовий договір не було укладено?
Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням роботодавця, та повідомлення центрального органу ...