...
Реєструйся

Штрафи за не оновлені працівниками дані у ТЦК: інформує Міноборони


Громадяни, які не оновили свої військово-облікові дані до 16 липня, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності із штрафами від 17 000 до 25 500 гривень. Про це повідомив директор Департаменту кадрової політики Міністерства оборони Марк Андрусяк.

Водночас в Україні не передбачено автоматичних штрафів для всіх, хто не оновить свої військово-облікові дані до 16 липня.

Марк Андрусяк повідомив, що Міноборони не підтримує продовження термінів для оновлення військово-облікових даних. Для цього було достатньо часу. При цьому він уточнив, що штрафи можуть накласти протягом трьох місяців з моменту виявлення правопорушення до одного року з моменту його скоєння.

 

Хто повинен був уточнити дані

  1. Уточнити дані протягом 60 днів мали призовники, військовозобов’язані і резервісти. Незалежно від того, заброньовані вони чи мають відстрочку.
  2. Оновити дані мали також жінки, які вже перебувають на військовому обліку. Про це розповів речника Полтавського ТЦК та СП Роман Істомін. Він наголосив: це повинні були зробити й ті, хто поновлював свої військово-облікові дані ще до набуття чинності новим законом про мобілізацію, тобто до 18 травня.

Оновити дані, окрім ТЦК, можна було також у ЦНАПі чи в електронному кабінеті призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Резерв+».

Вебінар «Зміни у веденні військового обліку та бронюванні»

«Оновлення військово-облікових даних — це абсолютно нормальний процес. Держава мусить знати, скільки у неї чоловіків, які можуть взяти зброю до рук, щоб стати на захист країни. А також якого віку, яких військових спеціальностей, скільки з них має право на відстрочку… Бо одна справа — загальна кількість, а друга — кількість хворих, кількість тих, хто має право на бронь, на відстрочку. Бо виходить, начебто на папері є ресурс, а по факту його немає», — пояснив Роман Істомін.

 

Чи потрібно зараз міняти військовий квиток старого зразка на електронний документ

Щодо питання, чи потрібно зараз міняти військовий квиток старого зразка на електронний документ, він пояснив, що військово-обліковий документ в електронній формі не замінює паперової версії, а має ту ж саму юридичну силу. Отже, якщо у громадянина у додатку з’явився QR-код, це не означає що він має право викинути свій паперовий військово-обліковий документ. До того ж зараз ми видаємо військово-обліковий документ на бланку — це нова форма військово-облікового документа, яка видається замість посвідчення про «приписку» або тимчасового посвідчення. Але вимог замінювати військово-обліковий документ старого зразка на новий (на бланку) також нема.

Джерело: Бухгалтер.UA

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Матеріали до теми


Чи звітувати щокварталу про заброньованих через Дію працівників?
Порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 5 ...
Великі інтернет-провайдери та мобільні оператори отримали право забронювати всіх працівників
Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2024 р. № 988 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня ...
Переведення працівника на іншу посаду: що врахувати для військового обліку
Факт переведення працівника, який є військовозобов’язаним, на іншу посаду має значення не лише для кадрового обліку, а й для військового ...
Прийнято за основу законопроєкт щодо проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку
Верховна Рада України прийняла у першому читанні за основу законопроєкт № 11379-д «Про внесення змін до деяких законів України щодо проходження ...