...
Реєструйся

У «Резерв+» протягом кількох місяців з’являться нові послуги


Міноборони додає у «Резерв+» зворотний зв’язок для того, щоб люди пріоритезували, який подальший функціонал потрібно запускати у застосунку

Мобільний застосунок «Резерв+» продовжують розвивати, він має стати повноцінним цифровим аналогом Територіальних центрів комплектування. Для цього у додатку з’явиться деякий функціонал. Міноборони України вже працює над цим. Про це в ефірі телемарафону розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко. За її словами, вже протягом кількох місяців можна буде побачити нові послуги у «Резерв+».

«Ми плануємо розвивати наш застосунок, ми продовжуємо роботу над побудовою проактивних державних послуг онлайн. Ми додамо зворотний зв’язок для людей для того, щоб люди пріоритезували, який подальший функціонал нам потрібно запускати, проводимо опитування, що саме потрібно для громадян. Ми працюємо над тим, щоб Резерв+ став повним цифровим аналогом ТЦК», — заявила пані Черногоренко.

На її переконання, послуги, які надаються і які забирають час, і ресурси громадян, мають бути онлайн. Щоб люди отримували їх без додаткових візитів.

«Міноборони вже налагодило взаємодію з 8 державними реєстрами, і ми вважаємо, що всі послуги, які надаються в ТЦК та СП, можна робити без додаткових візитів… У нас вже є обміни з цими реєстрами, і ми б хотіли швидко реалізувати цей функціонал», — резюмувала пані Черногоренко.

АКЦІЯ липня!
Передплачуй систему «КАДРИ.UA» на 2025 та отримуй цінні подарунки на вибір: павербанк чи лед лампа – обирай свій!

 

Відстрочка від мобілізації

Міністерство оборони України планує додати нову функцію в додатку «Резерв+». Вона дасть змогу студентам денної форми навчання та батькам трьох і більше дітей отримувати відстрочку від мобілізації. При цьому не буде необхідності відвідувати територіальні центри комплектування (ТЦК).

 

Швидке коригування інформації

Також у Міноборони анонсували нові функції у застосунку «Резерв+». Вони зменшать ризик людських помилок та забезпечать швидке коригування інформації через взаємодію різних реєстрів.

 

Онлайн-рекрутинг

Зокрема, планується впровадити онлайн-рекрутинг, який дозволить користувачам подавати резюме безпосередньо до обраної військової частини та працювати з командиром, з яким вони відчувають себе впевнено та ефективно. Додатково у «Резерв+» буде запроваджено навчальні матеріали для військовозобов’язаних, включаючи відеоуроки, тести та сертифікати. Також планується впровадження електронного направлення на ВЛК. Користувачі додатка зможуть генерувати електронне направлення самостійно, і проходити комісію без додаткових візитів до ТЦК.

Нагадаємо, згенерований в електронному вигляді у «Резерв+» військово-обліковий документ у вигляді QR-коду без винятків є заміною паперовому документу, бо має таку ж юридичну силу. Українці можуть впевнено користуватися електронним документом для виїзду за кордон. 

Джерело: Інформатор

Шпаргалка «Алгоритм заходів, які виконує підприємство для ведення військового обліку, умовно впорядковані залежно від часу, коли вони виконуються»

Матеріали до теми


Чи звітувати щокварталу про заброньованих через Дію працівників?
Порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 5 ...
Великі інтернет-провайдери та мобільні оператори отримали право забронювати всіх працівників
Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2024 р. № 988 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня ...
Переведення працівника на іншу посаду: що врахувати для військового обліку
Факт переведення працівника, який є військовозобов’язаним, на іншу посаду має значення не лише для кадрового обліку, а й для військового ...
Прийнято за основу законопроєкт щодо проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку
Верховна Рада України прийняла у першому читанні за основу законопроєкт № 11379-д «Про внесення змін до деяких законів України щодо проходження ...