...
Реєструйся

Вдосконалено військовий облік осіб до 25 років, які вступають до вишів


Уряд вдосконалив військовий облік осіб до 25 років, які вступають до вишів. Відповідну постанову ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України.

Нововведення стосуються осіб віком до 25 років, які перебувають на тимчасово окупованих  територіях, або які виїхали за кордон із ТОТ або з територій активних бойових дій.

Семінар «Робота кадрових підрозділів у тривалий період воєнного стану»

Зарахування таких громадян на навчання до українських закладів вищої освіти здійснюватиметься з відтермінуванням взяття їх на військовий облік (до закінчення періоду воєнного стану).

 

Необхідність таких змін пов’язана з тим, що такі особи об’єктивно не можуть прибути до ТЦК для взяття їх на військовий облік.

Проєкт постанови супроводжувався командою Мінреінтеграції у межах нарад із Генштабом, Міноборони, МВС, ДМС і МОН, а також засідань Коордштабу з питань деокупованих територій під головуванням Віцепрем’єр-міністра — Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Джерело: Урядовий портал

Плакати та шпаргалки для роботи відповідального за ведення військового обліку на підприємстві

Матеріали до теми


Які категорії військовозобов’язаних втратили право на відстрочку від мобілізації
У зв’язку із набуттям чинності нового законодавства про мобілізацію низка категорій військовозобов’язаних втратила право на відстрочку, яке мала раніше. Читайте ...
У жовтні 2024 року запрацює новий порядок проходження профілактичних медоглядів для деяких професій
Команда МОЗ реалізувала низку нормативних змін, спрямованих на збереження та зміцнення здоровʼя українців від самого народження. Адже держава зацікавлена в ...